De hottub met bubbels

Een hottub met daarin bubbeltjes is een luxe variatie op de traditionele hottub. Een hottub is eigenlijk een buitenbad waarvan het water warm wordt door gebruik te maken van een houtkachel. Met dank aan de natuurlijke circulatie wordt het koude water warm gemaakt door slangen die van de kachel naar de hottub lopen. Hier is geen stroom voor nodig.

De bubbeltjes zijn een fantastische toevoeging, waardoor er echt een nieuwe sfeer rondom en in het houtgestookte bad ontstaat. Zo zit u eerst ontspannen te luisteren naar tjilpende vogeltjes en ritselende bladeren, waarna u met een druk op de knop achterover kunt leunen, uw rug laat masseren door de borrelende bubbeltjes en het bekende ‘spa gevoel’ uw tuin in brengt.

Genieten van uw eigen hottub?

Droomt u er ook zo van om te genieten in een eigen hottub met bubbeltjes?

Ontdek onze modellen
Ducktub Luks hottub

Zo werkt een hottub met bubbels

In de binnenbak van de hottub zitten twaalf bubbelkopjes. Acht van deze bubbels worden gelijkmatig verdeeld over het ruggedeelte en vier kopjes bij het voetgedeelte. De bubbelkopjes worden aangestuurd door een zeer stille motor, die nauwelijks voor u te horen is. De motor zuigt de lucht aan en blaast deze uit richting de kopjes. De motor is verwerkt achter de thermohouten omranding van de hottub.

Door middel van een kleine luchtdruk knop in het hout zet u de bubbels aan. De pomp kan gewoon worden aangesloten op het huis-, tuin-, en keuken stroomnetwerk van 220/230V.

Welvaere tweepersoons hottub

Wat kost een hottub met bubbels

Een investering waar u jaren plezier van heeft, dat is een hottub. Maar, aan zo’n investering hangt altijd een prijskaartje. De prijs is wel altijd afhankelijk van de grootte van de hottub, het type en de diverse opties die er nog bij op komen. Zo zijn er grote modellen waar u met het hele gezin in kan, of kleinere voor met z’n tweeën. De basisprijs van een Ducktub waar bubbels mogelijk zijn is €2.845,- een bubbelsysteem kunt u al toevoegen vanaf € 745,-.

Hottubs bekijken

Kosten voor stroom

De stroomkosten van een hottub met bubbels is echt niet schrikbarend hoog. Het bubbelsysteem dat wij gebruiken verbruikt namelijk maar 0,3 kWh. Dat is nog geen 7 cent per uur. Bijvoorbeeld een stofzuiger verbruikt ongeveer 5 keer zoveel. Zit u dus een avond in een hottub met bubbeltjes dan bent u zo’n 21 cent kwijt. 

Ter vergelijking: een buitenspa kost tussen de €1,50 en €3,- per dag, en moet 365 dagen in het jaar aan staan om altijd op een heerlijke temperatuur te zijn. Besluit u dus zo’n 2 keer in de week te dobberen in uw buitenbad? Dan lopen de stroomkosten jaarlijks al snel op tot zo’n €550,-. Het bubbelsysteem van een hottub komt met hetzelfde gebruik op maar €22,- aan stroomkosten in het jaar.

Voordelen hottub met bubbels

Een hottub met bubbels zorgt echt voor een compleet andere ervaring dan bij een traditionele hot tub. Maar toch houdt u dit traditionele gevoel wel. Geeft u een klein feestje? Dan zijn de bubbeltjes een perfecte toevoeging aan de feestelijke gelegenheid. 

Een romantische avond? Dan zijn de bubbels er om u het gevoel van een luxe privé spa te geven. Wilt u het liefste helemaal zen worden, maar dan alleen? Dan kan het zachte, monotone geluid van de bubbels u in een meditatieve toestand brengen. En heeft u helemaal geen zin in bubbels? Dan doet u ze gewoon uit.

Onze hottub modellen bekijken?

Ducktub hottub Welvaere

Voordelen van het warme hottub water

De hottub zelf heeft ook nog een aantal fijne voordelen. Zo zorgt het voor een verlaagde bloeddruk en versnelt het de stofwisseling. Daarnaast wordt ook het gelukshormoon serotonine aangemaakt in een warm bad. 

Als kers op de taart helpt het ook om lekker in slaap te vallen. Nadat u het bad uitstapt moet uw lichaam zijn best doen om af te koelen. Dit proces gebeurt ook op het moment dat u gaat slapen. U houdt uw lichaam dus eigenlijk een beetje voor de gek, waardoor u alvast het slaaphormoon melatonine gaat aanmaken.

Welvaere Ducktub Bjorn

Onderhoud hottub hout

Natuurlijk wilt u jarenlang genieten van de hottub. Dat kan, mits u hem wel goed onderhoudt. Gelukkig is dit niet zo’n grote klus. Het gaat er vooral om dat u een keer in het jaar het hout behandeld met lak, beits of een olie. Op deze manier zorgt u ervoor dat het hout aangetast wordt door schimmel en algen.

Onderhoud bubbelsysteem

Het bubbelsysteem heeft bijna geen onderhoud nodig doordat het alleen met lucht aangestuurd wordt. Wat wel handig is om te doen, is om af en toe de bubbelkopjes schoon te maken met een doekje en wat ontkalker. Hoe vaak dat moet gebeuren is afhankelijk van de hoeveelheid kalk in uw water. 

Verschillende typen hottubs met bubbels

Een hottub met bubbels zijn er in diverse soorten en maten. Afhankelijk van uw plannen, kunt u bij Welvaere de hottub helemaal zelf samenstellen. Hierbij moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Met hoeveel mensen wilt u in de hottub plaatsnemen?
  • Hoeveel plek mag die innemen in de tuin?
  • Hoe snel wilt u de hottub op temperatuur hebben?
  • Gaat u voor extra veel gemak of liever zo traditioneel mogelijk?
  • En natuurlijk, wat vindt u mooi?

 

Kom erachter welke hottub bij jou past

Extra opties

Nadat u een hottubmodel heeft gekozen kunt u er dus voor kiezen om extra opties bij te voegen. Bij het samenstellen van de hottube heeft u altijd een basisprijs en daar bovenop komt de prijs van de extra opties, zoals het bubbelsysteem. Dankzij onze praktische configurator die u kunt zien op iedere hottubpagina kunt u precies zien hoe de hottub eruit komt te zien!

Meer informatie over een hottub met bubbels?

Ziet u uzelf al lekker bubbelen in een buitenbad? In onze toonzaal in Nijkerk kunt u vijf dagen in de week langskomen om te ontdekken welke hottub het beste bij u past. We beantwoorden met alle liefde uw vragen en staan klaar met een heerlijk bakje koffie. 

Sanne
08 jul 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert