mountain

Ervaring met een hottub van Welvaere - Annemarie Geerts

5/8/21

#withwelvaere geeft je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Deze keer kroop Annemarie Geerts van Instagram account @demammavan achter het toetsenbord om haar ervaring met jou te delen. Hierbij haar ervaring met een hottub van Welvaere.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Niet echt een bad mens

“Ik ben dus helemaal geen bad mens. Ik denk wel altijd dat ik in bad wil, maar dat duurt precies tot het moment dat ik er daadwerkelijk ook in zit. De eerste minuten gaat nog wel maar dan? Een boek lezen lukt niet en mijn telefoon vind ik te tricky, dus na 10 minuten verveel ik me kapot.“

“Mijn kinderen daarentegen vinden het juist geweldig. Uren kunnen ze zich vermaken in de badkuip. Maar ook in de zomer als de temperatuur boven de 25 graden gaat, zijn ze zoet met hun opblaasbadje. Maar altijd als ik dat opblaas geval nodig heb is hij stuk, kwijt of ligt er een exemplaar te schimmelen op een plank in de schuur.”

“Meestal moet ik dus eerst op zoek naar een winkel voor een nieuwe, die ik vervolgens op pomp en vul met ijskoud water waardoor onze kinderen binnen vijf minuten blauw van de kou hun handdoek al weer opzoeken. Ik vind het een hoop moeite voor weinig plezier. Dus toen we onze tuin gingen verbouwen wilde ik geen trampoline, klimrek of glijbaan maar een zwembad voor de kinderen. “

“Mijn man was sceptisch. Over de ruimte, het waterverbruik en de algehele noodzaak voor zo’n decadent luxe artikel. Ze vermaakte zich toch prima in dat opblaasbad? We besloten een bezoek te brengen aan de Toonzaal, waar de meneer van Welvaere geduldig en zorgvuldig uit de doeken deed wat een hottub zou kosten, hoeveel ruimte hij zou innemen en wat de voordelen en nadelen waren. En wat bleek? De aanschaf was prijzig maar de kosten voor gebruik bleken minder dan gedacht. De man des huizes was gerustgesteld en de hottub werd samengesteld.”

“In eerste instantie kozen we voor een simpele uitgave. Water en vuur waren immers onze enige voorwaarde, maar al snel kwamen we tot de conclusie dat een paar bubbels en een lampje voor ons als ouders net dat beetje de extra’s waren die ons ‘s avond zouden kunnen overtuigen om er ook gebruik van te maken. We lieten de filter buiten beschouwing, we zouden er immers niet heel zoveel gebruik van maken. “

Persoonlijk bezorgd door Welvaere

“Na zes weken werd de hottub bij ons thuis afgeleverd en via de openslaande deuren dwars door het huis op zijn plek gezet. Het bad werd gevuld, de kachel opgestookt en binnen drie uur konden de eerste kinderen er gebruik van maken en zodra die op bed lagen gingen wij er in. Het bad bleek niet alleen leuk voor af en toe. Weekenden werden langer opgerekt en voor we het wisten zaten we er iedere dag in.”

“Door ons intensieve gebruik was een filter noodzakelijk geworden. Het steeds na drie dagen leeg laten lopen, schoonmaken, vullen en opnieuw opwarmen kostte veel tijd en zorgde ervoor dat de hottub een dag niet gebruikt kon worden. Zonde vonden wij dus kwam de monteur om het filtersysteem alsnog aan te sluiten*. Sindsdien kunnen we drie weken met het water doen voordat we hem moeten verversen. Nog steeds niet leuk maar stukken beter dan om de drie dagen. “

(*Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om een filtersysteem op een later moment aan te sluiten.)

De hottub die we wilde

"Inmiddels is onze hottub helemaal naar onze zin. We hebben de eerste weken wel wat problemen gehad met stoken. We wonen in een wijk waar de huizen dicht op elkaar staan en het laatste wat je wilt is dat je buren last hebben van jouw gestook. Er bleken meerdere manieren om te stoken en we besloten ze uit te proberen. Uiteindelijk zijn we opsekop gaan stoken en dat zorgde samen met de keuze van het juiste hout (goed droog en zonder schors) en een meter extra kachelpijp (waardoor het boven de dijk uitkomt) ervoor dat dat de rookontwikkeling minimaal is en niemand last heeft als we de hottub opstoken. "

"Ik kan eigenlijk maar een nadeel bedenken en dat is de krachtige motor van de bubbels. Die is zo hard dat je elkaar moeilijk kunt verstaan als je in de hottub zit en dat is voor volwassenen prima, die praten gewoon wat harder of houden hun mond, maar kinderen hebben de neiging om over geluid heen te gaan gillen. En er zit dus geen aan- en uitknop op die kinderen van mij, zeker niet als ze het naar hun zin hebben. Dus ik voelde mij regelmatig een tokkie gezin vanwege al het gegil en gekrijs in en rond mijn hottub. Dus om het eindeloos geroep van: “doe nou zachtjes!” te voorkomen hebben we de regel dat de bellen uit blijven als de kinderen er in zitten, en dat helpt." 

Een groot succes, ook als je geen bad mens bent

Maar ook voor ons is de hottub een groot succes. Vooral ‘s avonds, als de kou ons tot op onze botten heeft verkleumd, trekken we onze kleren uit en snellen door het duister naar onze borrelende stoofpot.

Puur genieten…… Zelfs als je geen bad mens bent. 

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ducktub hottub voor het gezin

Wil jij samen met je gezin net zo genieten van een warm bad in de tuin als Annemarie? Voor elke tuin en situatie hebben wij een perfecte hottub. Je stelt 'm geheel zelf naar wens samen.

Ducktubs bekijken

Bekijk deze blogs ook

De hottub voor het hele gezin

Bekijken

Voordelen van een warm bad

Bekijken

Met z'n tweeën genieten in de Ducktub Ovalti

Bekijken
Corner Icon