No items found.

Hottub onderhoud

Wanneer er een hottub in je tuin staat te blinken wil je natuurlijk dat deze mooi blijft. En niet alleen mooi, ook dat die jaren mee gaat. Daarvoor is het belangrijk dat je de hottub regelmatig onderhoud. Heel veel werk is het niet om je hottub goed te onderhouden, maar wel belangrijk!

Ieder seizoen onderhouden

Na de warme zomer, regenachtige herfst, ijskoude winter en zonnige lente is het eigenlijk altijd een goed moment om de hottub te onderhouden. Wanneer je zo lang mogelijk van de hottub wilt genieten raden wij aan om de hottub iedere seizoenswisseling een grotere onderhoudsbeurt te geven. 

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt is het handig om het filtersysteem onder handen te nemen. De kuip goed schoon te maken. Het hout te checken en indien nodig te lakken en de kachel goed schoon te maken. Als je het goed doet, is het onderhouden van de hottub echt niet veel werk. Je moet het alleen wel doen.

Buiten het grote onderhoud om is het natuurlijk belangrijk om de hottub sowieso schoon te houden. Dat doe je al door oa. de cover er op te leggen zodat er geen groot vuil in komt, de vonkenvanger regelmatig uit te kloppen en het filter te backwashen.

Zo onderhoud je jouw hottub

  • Reinig het filter grondig
  • Maak de kachel schoon
  • Zorg ervoor dat je het hout regelmatig lakt
  • Klop de vonkenvanger uit

Het filtersysteem onderhouden

Het filter moet ook zeker onderhouden worden. Wij raden aan om dit iedere maand te doen door de Backwash reiniging aan te zetten. Met de Backwash spoelt het filter zichzelf schoon en kan het dus nog meer vuil uit de hottub halen.

Het hout onderhouden

Wanneer je zo lang mogelijk van de houten omranding wilt genieten in een goede staat moet je deze ook onderhouden. Het beste is om het ieder seizoen goed schoon te spuiten en te controleren. Na verloop van tijd verandert de natuurlijke kleur van het hout onder invloed van licht, daarom raden wij aan om het hout ten minste eenmaal per jaar te behandelen met tarolie.

Kachel onderhoud

Een essentieel onderdeel van de hottub is toch wel de kachel. Ook deze heeft een beetje liefde nodig. Haal regelmatig het as uit de kachel, spuit hem schoon en poets de buitenkant. Laat ook het water uit de kachel lopen door het stokje los te draaien zodat het vieze water eruit kan en spoel dit door. Vergeet ook de vonkenvanger niet regelmatig leeg te kloppen als je die hebt.

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Water van de hottub onderhouden

Een van de meest gestelde vragen in ons Experience Center heeft betrekking met het wateronderhoud in de hottub. En dat is logisch. water kan een bruisende plek zijn voor schimmels, bacteriën en andere viezigheden. Dat is niet wat we willen. We willen schoon en fris hottubwater. Het liefste water dat nog een poosje mee gaat ook. Want ieder weekend het water in de hottub vervangen is niet alleen zonde. Het zorgt ook nog voor een drempel op het moment dat je de hottub in wilt stappen. Als we het hebben over wateronderhoud zijn er een aantal praktische en belangrijke dingen die je kunt doen.

Lees hier meer over wateronderhoud

Onderhoud van de kuip

Het onderhoud van de kunststof kuip van de hottub is volledig afhankelijk van de conditie van het water in de hottub. Wij raden aan om de kuip van de hottub schoon te maken met een doekje en een niet aggresief huis, tuin en keuken middel zodra de hottub leeg is. Spoel het sop er weer uit voordat je de hottub vult met water en vergeet daarbij ook niet de kachel mee te nemen. Wanneer je de kuip schoonmaakt op het moment dat het water uit de hottub is, is deze altijd weer fris op het moment dat je hem weer met water vult.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe kan ik de hottub het beste schoonmaken?

Hoe vaak moet het filter een backwash?

Waar moet ik op letten in de winter?