Hoe kies ik een buitensauna uit?

Ontdekken welke buitensauna bij u past?

Welke sauna past bij u? Doe de quiz!

0%

Wat is jouw ideale sessie in de buitensauna?

Welvaere sauna

Hoeveel ruimte mag de sauna in beslag nemen?

Met hoeveel mensen wil je in de sauna zitten?

Barrelsauna Welvaere

Wil je in de sauna kunnen liggen?

Sauna hoofdsteun

Vind je een tussenruimte in je sauna belangrijk?

Barrelsauna ontspannen

Om bijvoorbeeld in om te kleden.

Welke Tønsauna past bij jou?
Tønsauna 160

Tonsauna 160

Genieten van een sauna in jouw eigen tuin? Deze Tønsauna 160 is uitermate geschikt voor elke tuin, van klein tot groot. Met een totale lengte van 1 meter 60 neemt de sauna weinig ruimte in beslag. De Tønsauna 160 heeft plek voor twee tot vier personen en biedt de mogelijkheid om alleen te ontspannen, maar ook samen met vrienden of familie.


Bekijk de Tønsauna 160 nu

Tønsauna 200

Barrelsauna thermohout

Haal het wellness gevoel naar jouw tuin met de Tønsauna 200. Het is heerlijk ontspannen in deze vierpersoons sauna. De sauna geeft je de mogelijkheid volledig tot rust te komen in jouw eigen tuin. De sauna is 2 meter lang en kan zowel elektrisch als houtgestookt worden opgewarmd. De sauna wordt standaard geleverd met sparrenhout.


Bekijk de Tønsauna 200 nu

Tønsauna 250

Barrelsauna welvaere

Een ontspannend moment voor jezelf of samen creëer je gemakkelijk met de Tønsauna 250. je hoeft niet lang te wachten om plaats te kunnen in de sauna. Het opwarmen van de barrel sauna gaat zeer snel door zijn efficiënte ronde vorm en kachel, zowel elektrisch als houtgestookt. De 2.50 meter lange sauna met veranda biedt een ontspannen plek voor vier personen.


Bekijk de Tønsauna 250 nu

Tønsauna 280

Welvaere thermohouten sauna

De Tønsauna 280 is de ideale sauna als je graag wilt liggen tijdens een saunasessie. De lengte van de sauna, 2.80 meter, biedt genoeg ruimte om languit te kunnen ontspannen. Samen, met vrienden of het gezin; de sauna heeft plek voor zes personen. De Tønsauna 280 heeft ook een kleine veranda, dat geeft de mogelijkheid om even af te koelen in de buitenlucht na de sauna sessie.


Bekijk de Tønsauna 280 nu

Tønsauna 330

Welvaere thermohouten sauna

Haal de ontspanning van een spa naar jouw eigen tuin met de Tønsauna 330. Een echte eyecatcher in de tuin. De ruime buitensauna met veranda en kleedruimte straalt luxe uit. De royale saunaruimte is niet alleen erg prettig, ook de kleedruimte is een fijne toevoeging. De Tønsauna 330 heeft plaats voor 4 tot 6 personen, ideaal voor het hele gezin of even ontspannen met vrienden. Sparrenhout is de standaard uitvoering van deze sauna, maar je hebt de mogelijkheid tot een upgrade naar thermohout.


Bekijk de Tønsauna 330 nu

Tønsauna 400

Barrelsauna tonsauna

De ruime Tønsauna 400 biedt al het comfort dat je van een sauna verwacht. Heerlijk afkoelen op de veranda, omkleden in de kleedruimte en languit liggen tijdens de sauna sessie. Ontspannen is nog nooit zo relaxed geweest. De sauna heeft plek voor 8 personen en wordt standaard geleverd in een sparrenhouten uitvoering. Deze uitvoering kan je upgraden naar thermohout, voor een mooie donkere uitstraling van de sauna.


Bekijk de Tønsauna 400 nu

Buitensauna Welvaere

De afmetingen en ruimte

Als eerste is het heel belangrijk om te kijken op welke plek in uw tuin de sauna komt te staan. Hoeveel ruimte is daar precies voor de sauna? Mocht u weinig ruimte hebben dan is het verstandig om geen sauna uit te zoeken met een grote diameter. 

De afmeting van alle sauna’s die wij verkopen staan beschreven op de informatiepagina’s over het specifieke product. Mocht u langskomen in onze toonzaal, neem dan gerust een plattegrond, foto’s of tekening van de tuin mee. Onze experts kijken graag met u mee naar de perfecte locatie.

Welvaere houtwerk

De houtsoort

De houtsoort is ook een belangrijke factor bij het uitkiezen van de sauna. Bij ons worden de Tønsauna’s altijd gemaakt met thermohout. Het hout is 42mm dik en heeft een hoge isolatiewaarde.

Voordelen Thermohout

 • Levensduur van de sauna wordt verdubbeld;
 • Milieuvriendelijk;
 • Mooie bruine kleur.

Verwarmen

U heeft bij de Tønsauna’s de keuze uit twee elektrische kachels en twee houtgestookte kachels. De keuze voor het type kachel is afhankelijk van uw wensen en eisen. Wil u de sauna graag opstoken met een houtgestookte kachel of kiest u voor het gemak van een elektrische kachel.

Een houtkachel zorgt voor een echt uniek sfeertje binnen de sauna. Het vuurtje zorgt voor meer licht en deze kachel heeft de mogelijkheid voor een hoge temperatuur. De elektrische kachels daarentegen zijn gemakkelijk in gebruik. U stelt de temperatuur hier gewoon in door een keer op de knop te drukken. Bij beide kachels heeft u de mogelijkheid om water te gieten op de warm geworden stenen. 

Welke saunakachels kunt u kiezen?

 • Harvia Vega 8kW
 • Harvia Cilindro 9kW
 • Harvia M2 16,5 kW
 • Huum Hive Wood 13 kW
welvaere sauna stove half panorama

Houtgestookte kachels

Gaat uw voorkeur uit naar een houtgestookt verwarmde sauna? Dan kunt u kiezen tussen de Harvia M2 en de HUUM Hive Wood. De Harvia M2 heeft een klassiek ontwerp met een glazen deurtje en een mat zwarte kleur. De HUUM Hive Wood is een prachtige blikvanger voor in de sauna. Met een glazen deurtje en de vele gerolde stenen zorgen snel voor een heerlijke warmte.

welvaere sauna stove volledig panorama

De elektrische kachels

Wilt u de sauna elektrisch verwarmen dan heeft u de keuze uit de Harvia VEGA en de Harvia Cilindro kachel. De Harvia VEGA is een roestvrijstalen kachel met een zeer elegant uiterlijk. Klein, compact en zeer gemakkelijk in gebruik. De Harvia Cilindro is een prachtige kachel met een groot aantal stenen. Ook gemakkelijk te bedienen en met een timer in te stellen. De elektrische saunakachels moeten altijd worden aangesloten op krachtstroom.

Ook een buitensauna in uw achtertuin?

welvaere sauna veranda

Extra mogelijkheden

Naast het model en het type sauna zijn er ook tal van opties en mogelijkheden die de sauna helemaal naar uw wens maken. Denk daarbij ook aan het toevoegen van luxe accessoires zoals:

 • Veranda of omkleedruimte
 • Decoratie afwerkingslatten
 • Comfort Bankjes
 • Geheel glazen achterwand

Gebouwd door onze saunabouwers

Bij de aankoop van uw sauna bij Welvaere wordt de sauna volledig in uw tuin gebouwd. Aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in uw eigen sauna!

welvaere sauna opbouw

Zelfbouw

Wilt u geld besparen of vindt u het gewoon leuk om zelf aan de slag te gaan? Dan kiest u voor een van onze zelfbouwpakketten. Meer informatie over zelfbouw? 

meer informatie
Buitensauna bouwpakket