Hottub materialen

Glasvezel

Omschrijving:

Jacuzzi’s en inbouwzwembaden worden al jarenlang gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Hottubs worden ook gemaakt van dit materiaal. Glasvezel wordt opgebouwd uit diverse lagen waardoor er een zeer krachtig materiaal ontstaat. Hottub kuipen van dit materiaal zijn dan ook duurzaam omdat ze jarenlang meegaan en kunnen perfect tegen een stootje.

De kans op scheuren en barsten in dit materiaal is zeer klein, dat komt omdat de kuip uit zeven lagen bestaat. Over deze zeven lagen worden nog verschillende coatings aangebracht waaronder een UV-coating. Deze coatings zorgen er ook voor dat de kuipen zeer makkelijk schoon te maken zijn en er geen aanslag van chloor of water ontstaat. Deze coatings hebben nog een groot voordeel, er kan een kleur aan toegevoegd worden. Glasvezel kuipen zijn dus verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Wanneer u een Ducktub bij Welvaere koopt krijgt u een glasvezel kuip in de hottub. Bij ons heeft u echter niet de mogelijkheid om een kleur te kiezen van de kuip. Onze hottubkuipen hebben de RAL kleur 7035

Meer informatie?

Ducktub luks Welvaere

Waar moet u op letten?

Bij ieder type kuip is de kwaliteit natuurlijk wat anders. Ook bij glasvezel versterkte kuipen. Er zijn aanbieders die gebruik maken van goedkopere ontwikkelingstechnieken waardoor de kwaliteit minder kan zijn. Het kan ook zijn dat er bij lage kwaliteit kuipen sneller osmose ontstaat door de ontwikkeling. Ook zijn er kuipen die opgebouwd zijn op minder lagen glasvezel. Allemaal facetten waar u op moet letten.

Voordelen hottub kuipen Welvaere

  • Levensduur van 35 jaar
  • Meerdere coatings, waaronder een UV-coating
  • Zeer sterk

Polypropyleen

Omschrijving:

Polypropyleen is een materiaal wat gemakkelijk te bewerken is. Hierdoor zijn er verschillende vormen mogelijk. Polypropyleen is erg stijf en goed bestand tegen chemische middelen en zuren. Helaas gaan de hottubkuipen die hiervan gemaakt zijn niet langer dan 10 jaar mee.

Waar moet u op letten?

Doordat het polypropyleen gelast wordt bij de ontwikkeling van een kuip is de kans op lekkage een stuk groter. Door dit grote nadeel worden polypropyleen weinig meer geproduceerd en wordt er gekozen voor een betere kuip. 

Levensduur: 10 jaar

Kunststof hottub

LDPE

Omschrijving:

Kuipen van LDPE worden gegoten in een mal voor het creëren van de vorm. Met behulp van deze mal wordt de vorm van de kuip bepaald. Met deze methode hoeft er niet gelast te worden waardoor de kans op lekkage dus klein is. Binnen LDPE zijn verschillende kwaliteiten. Een LDPE kuip van lage kwaliteit levert logischerwijs meer problemen op dan een van een hoge kwaliteit.

Waar moet u op letten?

Het materiaal LDPE brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Het is niet mogelijk om een groot aantal kleuren aan te brengen op dit type kuip. Ook moet u ervoor zorgen dat dit materiaal niet voor een lange tijd wordt blootgesteld aan een te hoge temperatuur. Het kan namelijk smelten met alle gevolgen van dien.

 

Hottubs bekijken?

HDPE

Omschrijving:

HDPE hottub kuipen lijken erg op LDPE kuipen. Alleen hebben deze kuipen een hogere kristallisatiegraad. Hierdoor kan de kuip minder snel smelten dan de ander. Wel zijn HDPE kuipen vaak een stuk dunner waardoor de kuipen minder goed isoleren.

Waar moet u op letten?

Kans op scheuren is bij dit materiaal een stuk hoger omdat deze kuip dit minder stevig is. Mochten er scheuren ontstaan in een HDPE kuip, dan kunt u niet meer maken.