mountain

Hoe lang blijf je in de sauna zitten?

Je zit in een sauna, genietend van de warmte, en opeens schiet de vraag door je hoofd: "Hoe lang mag je in de sauna?" Het antwoord is niet zo simpel als een stopwatch instellen en wachten tot de timer afgaat. Maar wij helpen je graag op weg naar de perfecte saunasessie!

Arrow left
Arrow right
No items found.

De magie van 15 minuten

Een gemiddelde saunasessie duurt ongeveer 15 minuten. Dit lijkt misschien kort, maar in een ruimte waar de temperatuur kan oplopen tot 90 graden Celsius, kan 15 minuten al snel als een eeuwigheid voelen. Daarom is het goed om te ontdekken hoelang in sauna het beste werkt voor jou. 

Luister naar je lichaam 🧘

Ieder lichaam is anders en wat voor de één werkt, kan voor de ander te veel zijn. Sommige saunaliefhebbers houden van een intense hitte en kunnen makkelijk 15 minuten of langer blijven zitten. Anderen geven de voorkeur aan een mildere ervaring. Het antwoord op de vraag hoe lang je het beste in de sauna kunt blijven ligt dus vaak in het luisteren naar je eigen lichaam. Voel je je comfortabel en ontspannen, dan zit je goed. Beginnen je gedachten af te dwalen naar de klok? Dan is het misschien tijd om eruit te stappen.

Wennen aan de warmte: start bij 60 graden

Als je net begint met saunasessies, kan het slim zijn om te starten bij een milde temperatuur. Een saunatemperatuur van 60 graden is een goed startpunt. Hier kun je genieten van de warmte zonder dat het te overweldigend is. Beschouw het als het instapniveau van de saunawereld. Neem de tijd om te wennen aan het gevoel van de warmte om je heen. Voel hoe je spieren zich ontspannen en je gedachten tot rust komen. Je zult merken dat naarmate je vaker in de sauna zit, je lichaam zich aanpast en je comfortabeler wordt met hogere temperaturen.

Stapsgewijs naar de 100 graden

Na enkele sessies op 60 graden kun je overwegen om de temperatuur geleidelijk te verhogen. Het is als het trainen van je spieren; je bouwt langzaam op om je lichaam de kans te geven zich aan te passen. Probeer bij elk bezoek de temperatuur met 5 of 10 graden te verhogen. 

Je zult merken dat je lichaam na verloop van tijd verlangt naar die intensievere warmte. Voordat je het weet, geniet je van een verkwikkende saunabeurt van 100 graden en vraag je je af hoe je ooit zonder kon. Vergeet niet om goed naar je lichaam te luisteren en respecteer je eigen grenzen. Zo wordt elke saunasessie een moment van pure verwennerij en persoonlijke groei.

Vergeet niet af te koelen

Afkoelen is net zo belangrijk als opwarmen. Een goede saunacyclus bestaat uit opwarmen, afkoelen, en daarna ontspannen. Na een sessie van 15 minuten is het tijd om af te koelen, bijvoorbeeld door een koude douche te nemen of even buiten af te koelen. Hiermee stimuleer je je bloedcirculatie en maak je je saunabezoek compleet. Het is als een dans tussen vuur en ijs, waarbij je lichaam het ritme aangeeft.

Kies de sauna die helemaal bij jou past

Bij Welvaere begrijpen we dat de perfecte saunabeleving voor iedereen anders is. Onze sauna’s zijn ontworpen met aandacht voor persoonlijke behoeften, hoge kwaliteit en uniek design. En omdat we alles in eigen productie maken, kunnen we een ervaring bieden die perfect bij jou past. Van een knusse sauna voor de rustige genieter tot een ruimere opzet voor gezellige groepssessies, we hebben het allemaal.

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Buitensauna: Tønsauna 230
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Optimaal genieten in eigen tuin

Dus, hoe lang in de sauna is nou het beste voor mij? Dat bepaal je uiteindelijk zelf, maar met deze tips ben je alvast goed op weg. Ben je benieuwd hoe je jouw momenten van ontspanning naar een hoger niveau kunt tillen? Kom dan eens langs en laat je adviseren in ons Experience Center.

Meer informatie

Bekijk deze blogs ook

Hoe gaat een sauna opgieting in zijn werk?

Bekijken

Een sauna, stoomsauna of een stoombad? Wat is het verschil?

Bekijken

De perfecte sauna temperatuur

Bekijken
Corner Icon