mountain

Houten elementen toevoegen in de tuin

Hout is al jaren razend populair, zowel voor binnen als buiten. Het afgelopen jaar was deze grondstof bijna niet aan te slepen, omdat veel mensen hun huis en tuin gingen aanpakken tijdens de corona periode. Heel begrijpelijk, want jouw thuis moet een plek zijn om lekker te kunnen ontspannen en tot jezelf te komen, maar ook plezier te hebben.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Het verbaast je vast niet dat wij hartstikke fan zijn van hout, zeker in de tuin. Wij hebben onze 5 favoriete houten elementen voor in de tuin op een rijtje gezet.

  • Houten Hottub
  • Houten Buitensauna
  • Houten Tuintafel
  • Houten Vlonder
  • Houten Accessoires

De Houten Hottub

Uiteraard staat met stip op nummer 1, als het gaat om een houten elementen in de tuin, de hottub. Dit warme – of koude – bad voor buiten is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de ideale droomtuin. Deze eyecatcher staat dan ook vaak hoog op de verlanglijstjes van grondbezitters.

Traditioneel rond, ovaal of hoekig, groot of klein; voor iedere tuin en ieder gezelschap is er een perfect hottub model te vinden. Hottubs kunnen zowel elektrisch als houtgestookt worden opgewarmd. Kies je voor avontuurlijk hout stoken, voor het gemak van een elektrisch opwarmsysteem of een combi van beide? Met een houten Ducktub hottub kan het allemaal.

Ben jij ook fan van de nordic lifestyle? Gek op het buiten zijn, zowel in de winter als in de zomer? Of heb je graag een ontspannen plek dichtbij huis? Dan mag een houten hottub niet ontbreken in jouw tuin! Deze houten blikvanger is ideaal voor een romantisch avondje samen, een feestje met vrienden of een middagje badderen met de kids.

De Houten Buitensauna

De eerste plek op ons ‘houten elementen in de tuin’-lijstje moet natuurlijk gedeeld worden met de buitensauna. Deze houten ton mag zeker niet ontbreken in de tuin van een echte wellness liefhebber. De ronde vorm en het thermohout passen perfect bij het groen en de organische vormen van de natuur.

De buitensauna is geheel naar eigen wens samen te stellen, klein of groot, elektrisch of houtgestookt en te personaliseren met verschillende upgrades. Transformeer je tuin tot een plek van rust en ontspanning, een plek waar je je even kan terugtrekken, de stress laat wegglijden en een momentje voor jezelf kan pakken. Op slechts een paar stappen van jouw achterdeur.  Een Tønsauna, is niet alleen een prachtige blikvanger, maar maakt van jouw achtertuin een echte wellness plek.

De Houten Tuintafel

Een tafel, onmisbaar in elke tuin. Je hebt ze in alle soorten en maten, groot of klein, rond of rechthoekig, met banken of stoelen, net wat jij wilt en past bij jouw tuin. Wij zijn fan van de natuurlijke houten tuintafels. De organische vormen, de noesten van het hout en het natuurlijke materiaal passen perfect in elke tuin.

Voor ons completeert een picknicktafel van hout echt het buitenleven gevoel. Zo’n tafel is perfect voor elke gelegenheid, spelletjes met vrienden, een borrel met de familie of diner met het gezin. Kortom: een fijne ontmoetingsplek.

De Houten Vlonder

De houten vlonder is perfect voor het creëren van een apart plekje in de tuin. Dit kan een verhoging zijn, maar ook gelijk met de rest van de tuin worden aangebracht. Een vlonder is ideaal om jouw sauna, hottub of eettafel op plaatsen. Vaak wordt dit ook nog in combinatie met een overkapping aangelegd, zodat je daar het hele jaar plezier van kan hebben. Met een houten vlonder breek je de tuin op en ga je creatief met de ruimte om. Wist je dat door in een kleine tuin de hoogte in te gaan, het optisch groter lijkt?

De Houten Accessoires

Naast alle grote houten elementen, zijn er ook wat kleine houten accessoires die jouw tuin helemaal af kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogelhuisjes, insecten- en wormenhotels en een houtopslag.

De houten dierenhuisjes en hotels zijn goed voor je tuin, de dieren en ook nog eens hartstikke gezellig. Je biedt vogels en insecten een veilige (broed)plek en het weert de insecten die je liever niet in je tuin ziet. Win win! Bij Welvaere hebben wij een wormenbak van wormenkrukje.nl, met deze multifunctionele bak maak je van GFT-afval waardevolle grond voor je planten.

Een houtopslag kan als natuurlijke afscheiding dienen in de tuin. Niet alleen super handig om je hout goed en droog op te slaan, zo’n opslag vormt ook een prachtige houten wand.

Gerelateerd product
Ducktub Oval
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Daan
Content creator

Daan is de man achter de camera. Duikt helemaal in onze producten zodat er goede content van gemaakt wordt. Vaak geplaatst op ons YouTube kanaal in de vorm van een handige uitlegvideo. Daarnaast ook regelmatig te vinden

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw tuin?

Kom langs in ons Experience Center en laat je adviseren door onze adviseurs.

Afspraak inplannen

Bekijk deze blogs ook

Top 10 musthaves voor jouw hottub

Bekijken
Corner Icon