De zes grootste sauna voordelen

Een sauna in je eigen achtertuin biedt niet alleen luxe, maar heeft ook een aantal fijne voordelen. Wij delen hier de zes grootste sauna voordelen met je!

1. Genieten wanneer jij dit wilt!

Een bezoekje aan een wellnessresort of een saunacomplex bracht je regelmatig om een dagje op te laden en te genieten van de verschillende soorten sauna’s. Een klein minpuntje is dat je niet de enige bent die een dagje aan het genieten is. Wil je net de sauna in stappen, zit die vol. Dit probleem heb je niet wanneer er een in je eigen tuin staat. Ieder moment dat je wil kun je heerlijk ontspannen en bijtanken. Na een drukke dag op werk, een brakke zondag of gewoon omdat het kan.

Blokhutsauna

2. Je komt volledig tot rust

Het meest voor de hand liggende voordeel van een sauna is dat je volledig kunt ontspannen. Na een drukke dag op werk met veel stress kan het helpen om even plaats te nemen in de sauna. Niet alleen je spieren ontspannen, maar je wordt ook mentaal rustiger. Bovendien worden er tijdens een saunasessie geluks hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat je vrolijk de sauna uit komt.

Ontspanning in buitensauna

3. Verbeter je weerstand

Door regelmatig een bezoekje te brengen aan de sauna verhoog je je weerstand. Doordat er in de sauna meer witte bloedcellen worden aangemaakt ben je beter bestand tegen ziektes.

4. Goed voor je huid en je haar

Ook je huid en je haar krijgen een boost van een bezoekje aan de sauna. Door het zweten wordt er niet alleen vocht afgevoerd, ook wordt vuil en talg van je huid verwijderd. Ook wordt je haar mooier en gaat meer glanzen na een sauna bezoek.

Buitensauna ontspannen

5. Bestrijdt verschillende pijntjes

Heb je last spier- of gewrichtspijn? Dan is een sauna ook heel erg prettig. De pijn en stijfheid die je ervaart zullen in de sauna verminderen en ook sneller herstellen.

6. Je slaapt beter

Er is bekend dat tegenwoordig veel mensen last hebben van slaapproblemen. Jij ook? De sauna kan een uitkomst bieden. Door een sauna wordt je lichaam namelijk zo ontspannen, waardoor je dieper zult slapen.

Wil jij ook wel je eigen sauna en profiteren van deze voordelen? Neem dan eens een kijkje op onze website of kom eens langs in onze showroom!

tabitha
15 sep 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert