No items found.

Het hottub houtrookfilter

De ABCAT® HOTTUB, zoals het hottub houtrookfilter heet, zorgt ervoor dat je met minder uitstoot kunt stoken. Het houtrookfilter op de kachel vermindert de geur, de uitstoot van (fijn)stof en schadelijke verbindingen. Dat houdt in dat je vanaf nu met een gerust hart kunt stoken. Ook middenin een woonwijk.

Hottubs bekijken

Stoken zonder zorgen

Het hottub houtrookfilter zorgt er voor dat schadelijke stoffen worden naverbrand. Een eenvoudige omschrijving van de werking van de ABCAT® HOTTUB is: wat in de kachel niet verbrandt, krijgt in het filter een tweede kans om wel te verbranden. 🔥

De werking is ook vergelijkbaar met de katalysator van een auto. Ook dit is een soort filter om ervoor te zorgen dat er minder schadelijke stoffen vrij komen.  

Wanneer je het beste uit de hottub en het hottub rookfilter wilt halen, dan moet je met beleid stoken én het vuur aansteken volgens de Zwitserse methode. Stook je namelijk heel hard, dan slaan de vlammen in het rookfilter en dan raakt de katalysator beschadigd. Wanneer je met beleid stookt, haal je ook meer rendement uit je hout.

Zo werkt het hottub houtrookfilterVoordelen van het hottub houtrookfilter

  • Er is geen of in hele kleine mate een houtgeur aanwezig
  • De rook is niet of nauwelijks zichtbaar
  • Filtert schadelijke stoffen uit de rook
  • Ideaal voor een tuin in de bebouwde kom

Het eerste rookfilter voor de hottub

Samen met EcoCat hebben wij het eerste én enige hottub houtrookfilter van de EU ontwikkeld. EcoCat is de specialist in rookfilters voor houtkachels binnen- en buitenshuis. Deze partij sluit perfect aan bij Welvaere en door de wens van dit filter is deze samenwerking ontstaan. De rookfilters worden gemaakt in Nederland en zijn van hoge kwaliteit.

Geen stookgeur en (fijn)stof meer

Het hottub houtrookfilter wordt direct boven de kachel geplaatst voor het beste resultaat. Op deze manier is het houtrookfilter het  dichtst bij de bron en het snelst werkzaam. Hierdoor kunnen de (fijn)stof en geur aangepakt worden.

Dit zijn onze luxe hottubs!

Volledig naar wens samen te stellen.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Het eerste hottub rookfilter in Europa

De hottub houtrookfilters worden gemaakt in Vlissingen, zijn van Nederlandse makelaardij en zijn de enige binnen heel Europa. Bij EcoCat en Welvaere staat gebruiksvriendelijkheid voorop. Daarom is de ABCAT® dubbelwandig. Dit werkt eigenlijk net zoals het hitteschild rondom de kachelbuis, waarmee je het echt hete gedeelte niet aan kunt raken. Hierdoor is het gebruik van de ABCAT® HOTTUB extra veilig.

Net zoals Welvaere staat EcoCat voor kwaliteit. Het hottub rookfilter is dan ook van een hoogwaardig materiaal. De behuizing van het filter is van RVS316. De dubbelwandige filter zal net zoals de kachel en het hitteschild niet verkleuren en behoudt de mooie ‘zilvergrijze’ kleur.

De katalysator werkt op basis van palladium en platina. Dit zijn edelmetalen, net zoals goud. Het katalysatormateriaal zit in een ronde module die direct boven de kachel geplaatst moet worden. De houtrook gaat door deze katalysator. De katalysator kraakt onvolledig verbrande verbindingen zoals koolwaterstofverbindingen. Deze verbindingen geven de kleur en de geur aan houtrook. Daarnaast werkt de katalysator als filter, waarmee een deel van het fijnstof (vliegas) wordt afgevangen.

Afhankelijk van het gebruik van de kachel moet ook het filter regelmatig schoongemaakt worden. Wij houden altijd het moment aan dat we ook de as uit de kachel scheppen. Het filter schoonmaken doe je als volgt:

  • Haal de kachelbuis met eventueel het hitteschild van de hottub;
  • Verwijder de ABCAT® HOTTUB;
  • Je kunt de binnenkant van het filter nu schoonspoelen met de tuinslang, of gewoon onder de kraan;
  • Plaats het filter weer terug;
  • Zet de kachelbuizen er weer op en je kunt weer stoken.
Meer over hottub onderhoud

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe stook ik met de ABCAT® HOTTUB?

Hoe kan ik het houtrookfilter bestellen?

Hoe maak ik het hottub houtrookfilter schoon?

Waar kan ik meer info vinden over het ABCAT® houtrookfilter?