De elektrische hottub kopen: ontspannen zonder zorgen!

Wil je graag het genot en de ervaring die een traditioneel houtgestookte hottub biedt, maar heb je geen zin om de hottub op te stoken? Wil je er ieder moment dat je er zin in hebt instappen? Dat kan met de elektrische hottub!

Direct ontspannen in een elektrische hottub met elektrische kachel

De elektrische hottub heeft een heel groot voordeel vergeleken met een houtgestookte hottub. Bij een elektrische hottub kun je namelijk direct, op ieder moment dat jij wilt, in een heerlijk verwarmde hottub stappen. Je kunt de elektrische hottub eigenlijk zien als een jaccuzi op maat, met de authentieke look en het karakter van een hottub. De elektrische hottub geeft het comfort en traditionele Scandinavische gevoel van een houtgestookte hottub, maar dan met wat meer gemak. 

Ducktub Luks hottub

Combinatie van elektrische verwarming/kachel samen met een kachel

Wanneer je er helemaal zeker van wilt zijn dat de hottub zijn echte traditionele gevoel behoudt, kun je er ook voor kiezen om een houtkachel én verwarmingselement te gebruiken. Daarbij is het het beste om de temperatuur van het water standaard op zo’n 25 graden te houden. Het laatste beetje kun je dan verwarmen op de echte traditionele manier, door een vuurtje te stoken in de kachel. Door het op deze manier te doen kun je toch snel in de hottub stappen en heb je alsnog het plezier van het verwarmen op hout.

Ook een elektrische hottub kopen?

De drie verschillende soorten hottubs op een rijtje

Ontspannen in een hottub

Volledig elektrische hottub

+ Met één druk op de knop in de hottub
+ Gemakkelijk te bedienen
+ Geen rook
+ Verwarmingselement houdt vorst tegen
+ Kan ook binnen geplaatst worden

– Kachel moet het hele jaar aan staan om er spontaan in te kunnen
– Stroomaansluiting in de tuin nodig

Welvaere luxe hottub

Hybridge houtgestookte kachel/ elektrische hottub

+ Traditioneel hottub gevoel met gemak van elektrische kachel
+
Vuurtje stoken wanneer jij dat wil!
+
Gemakkelijk te bedienen
+
Het water is in no-time warm
+ Geen zin om te stoken? Dan gebruik je alleen stroom 

+ Even stroomkosten besparen? Dan kies je voor alleen stoken

-Stroomaansluiting in de tuin nodig

Houtgestookte hottub

Houtgestookte hottub kachel

+ Authentieke hottub gevoel
+ Geen stroomkosten
+ Hottub kan overal geplaatst worden, geen stroomaansluiting nodig
+ Volledige stilte, op het knetteren van brandend hout na
+ Snel verwarmd +/- 2 uur

–  Altijd hout nodig
–  Er zal wat rookvorming plaatsvinden

Elektrische kachel met luxe Balboa systeem

Wil je voor nog meer gemak gaan? Dan kun je voor een Balboa systeem kiezen. Dit is een display die in de houten omranding van de hottub gemonteerd wordt. Met het Balboa systeem kun je gemakkelijk alle elektrische opties die de hottub heeft bedienen. Daarbij kun je kiezen uit twee opties: een Balboa System of een Balboa System Comfort. 

Hottub Showroom

Balboa System

Met het Balboa System heb je de volledige controle over het verwarmingssysteem. Met één druk op de knop geef je aan hoeveel graden het water moet zijn en blijven. Wordt het water kouder? Dan zorgt het Balboa System ervoor dat het weer op de juiste temperatuur komt. 

Bij het Balboa System op de hottub worden niet alle functies aangesloten. Met de functies voor jets, bubbels en LED-verlichting wordt niets gedaan, omdat deze niet standaard op de hottub zitten. Kies je voor de Balboa System Comfort, dan heb je deze opties wel op de hottub zitten! Het Balboa System is mogelijk op alle hottubs!

 

Balboa System Comfort

Wil je de volledige wellness beleving? Dan zijn jets, bubbels en LED-verlichting misschien wat voor je! De bubbels en jets geven je spieren een heerlijke massage en de subtiele verlichting brengt de sfeer naar een hoger niveau. De hottubsessie krijgt een compleet andere beleving, waarbij je je waant in een privé-wellness paradijsje waar pure ontspanning de regel is. Deze functies zijn allemaal gemakkelijk te regelen via het Balboa System Comfort. Ook met het  Balboa System Comfort kun je de temperatuur van het water op een simpele manier bedienen. Het Balboa systeem zorgt ervoor dat het water automatisch weer opgewarmd wordt als de temperatuur naar beneden gaat. De echte wellness beleving is nog nooit zo dichtbij en zo gemakkelijk geweest! 


Het Balboa System Comfort  is mogelijk op alle hottubs.

De hottub van jouw dromen uitzoeken?

Voel, ervaar, beleef en ontdek de hottub van jouw dromen in onze showtuin. Kevin, Alwin en Rouben helpen je graag met het uitzoeken hiervan.

Showroom
Ducktub Luks hottub

Stroomkosten elektrische hottub

Het 3KW verwarmingselement van de hottub is eenzelfde verwarmingselement dat gebruikt wordt voor buitenspa’s. Om het meeste plezier van de elektrische hottub te hebben, zal je ‘m – net als een buitenspa – elke dag rond de 25 graden moeten houden. Zo kan je er altijd redelijk ‘spontaan’ in. Hoeveel stroom de elektrische hottub exact verbruikt hangt heel erg af van de weersomstandigheden en het seizoen. Je kan je vast voorstellen dat in de winter het verwarmingselement iets meer moeite zal hebben om de hottub warm te houden, dan op een zonnige zomerdag. 

Om toch een indicatie te geven van de verwachte kosten, maken we een grove schatting. We gaan ervan uit dat je bij het verwarmen van de hottub zo’n 0,00116 kWh per liter, per graad kwijt bent. Daarnaast heb elke dag je te maken met warmteverlies. Wanneer de hottub is geïsoleerd en je gebruikt een isolatiedeksel, dan zal dit gemiddeld zo’n 4 graden per dag zijn. De prijs per kWh is gemiddeld zo’n € 0,22.

 

Ontspannen in een hottub

Stroomkosten per maand verwarmen elektrische hottub 800 Liter

Wanneer een hottub van 800 liter elke dag 4 graden moet opwarmen, dan kost dat gemiddeld zo’n € 0,82 per dag (aantal liter * kWh per liter/graad * graden warmteverlies * prijs per kWh). Dat is gemiddeld zo’n € 24,84 per maand. Hierbij wordt er dus vanuit gegaan dat de kachel altijd automatisch aanslaat wanneer de het water onder de juiste temperatuur komt. 

Hottub quality time

Stroomkosten per maand verwarmen elektrische hottub 1400 Liter

Wanneer een hottub van 1400 liter elke dag 4 graden moet opwarmen, dan kost dat gemiddeld zo’n € 1,43 per dag (aantal liter * kWh per liter/graad * graden warmteverlies * prijs per kWh). Dat is gemiddeld zo’n € 43,47 per maand. Hierbij wordt er dus vanuit gegaan dat de kachel altijd automatisch aanslaat wanneer de het water onder de juiste temperatuur komt.

Geniet in zomer en winter

Het gehele jaar door kun je genieten van je elektrisch verwarmde hottub. Ieder moment van het jaar staat dit heerlijke wellnessproduct voor jou klaar! Het voordeel van elektrisch verwarmen is dat de hottub niet bevriest, daardoor kan het element ook zeker goed gebruikt worden als beveiliging tegen vorst. Ook heb je hierdoor de mogelijkheid om de hottub binnen te plaatsen!

Ben je geïnteresseerd in een elektrische hottub?

Onze adviseurs Kevin & Rouben helpen je graag verder met al je vragen!

Contact
Experience center Welvaere
tabitha
27 jul 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert