De ronde sauna: Barrelsauna, gezellig en knus

De ronde buitensauna is een aantrekkelijke, knusse en unieke buitensauna voor in uw achtertuin. Door de ronde vorm is deze sauna knus, warm en een echte blikvanger in de tuin.

Waarom een ronde sauna?

In tegenstelling tot andere sauna’s is de barrelsauna rond. Barrelsauna komt vanuit het Engels en betekent letterlijk een sauna in een grote houten ton. De barrelsauna heeft qua uiterlijk dan ook wel iets weg van een rond vat of grote ton. Deze vorm heeft ook echt wel voordelen, het verwarmen van de sauna gaat zeer efficiënt. 

Finland

De herkomst van de barrelsauna is Finland en heeft een zeer lange geschiedenis. De eerste sauna’s werden gemaakt in uitgegraven kuilen in de helling van een heuvel. Deze kuilen werden gebruikt om de koude winters door te komen. In zo’n kuil werden vaak stenen opgewarmd totdat ze gloeiend heet waren. Door water over deze stenen heen te gooien werd stoom gecreëerd om warmte af te geven. Deze kuilen, tegenwoordig holsauna of maassauna, zijn de grondlegger voor de traditionele Finse barrelsauna.

Buitensauna met raam

Voordelen van de ronde sauna

Zoals al eerder gemeld, het verwarmen van een barrelsauna is zeer efficiënt. Door de ronde vorm zijn er geen loze hoeken. Hierdoor kan de warmte sneller circuleren wat ervoor zorgt dat de sauna snel op temperatuur is.

Houtgestookt of elektrisch?

De barrelsauna kan met een houtgestookte kachel of met een elektrische kachel worden verwarmd. Doordat het bij een barrel gaat om een ronde sauna zijn de opwarmtijden hier aanzienlijk minder dan bij een hoekige sauna. De sauna is ongeveer met een half uurtje tot een uur op temperatuur.

Uw eigen barrelsauna?

Zou u dit wil willen, uw eigen ronde sauna? Neem dan eens een kijkje verder op onze website en bekijk onze modellen. Ook kunt u altijd vrijblijvend langskomen om een kijkje te nemen in onze showroom.

Bekijk onze sauna's hier
Buitensauna rond
tabitha
09 sep 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert