Houtsoorten

Ieder type houtsoort zorgt vanzelfsprekend voor stevigheid van de constructie en het uiterlijk. Voor de hottubs van Welvaere hebben wij tussen de vele houtsoorten al een houtsoort voor u uitgekozen. Voor onze Ducktubs hebben wij thermohout gekozen. Alleen de Ducktub Basic wordt gemaakt met Douglashout. Lees hieronder meer over onze houtsoorten.

De houtsoorten van onze hottubs

  • FSC gekeurd hout
  • Sterke kwaliteit
  • Wij doneren 2 bomen aan Trees For All bij de verkoop van een hottub
Ducktub hottub productie

Thermohout

Thermohout is thermisch gemodificeerd hout. Deze houtsoort groeit niet zo aan de boom, maar dit is een houtsoort dat ontstaan door gecontroleerd verhittingsproces. Tijdens dit proces wordt het hout langzaam verhit tot maximaal 180 graden in een zuurstofarme omgeving. Door dit proces wordt de duurzaamheidsklasse van het hout vergroot en krijgt het hout een hoge isolerende waarde.

Thermohout kan uit diverse houtsoorten gemaakt worden. Het thermohout dat wij gebruiken voor onze Ducktubs is, thermisch behandeld grenen.  De botanische naam van deze houtsoort is Pinus sylvestris L en deze houtsoort komt uit de familie van de Pinaceae. De duurzaamheidsklasse van deze houtsoort is 2 en dat betekend dat de houtsoort wel 15 tot 25 jaar lang mee gaat.

Waarom thermohout?

  • Lange levensduur wel 15 tot 25 jaar
  • Hoge duurzaamheidsklasse
  • Zelfde kwaliteit als Red Cedar
Welvaere houtwerk

Douglas hout

Douglas, ook wel de Origon Pine genoemd kom uit het westen van Noord Amerika. Deze bomen kunnen wel 90 meter hoog worden. De stam van deze boom is recht en vrij van takken.

Douglas staat bekend om zijn oranje achtige kleur. Door zijn zeer sterke eigenschappen is Douglas een perfecte keuze als afwerking rondom uw hottub.

 

De Botanische naam van het Douglas dat wij gebruiken is de Pseudotsuga menziesii. Deze houtsoort komt van de Pinaceae familie. Deze houtsoort bevindt zich in de duurzaamheidsklasse 3 wat betekend dat het hout een levensduur heeft van 10 tot 15 jaar.

Neem een kijkje in onze werkplaats

Iedere plank hout wordt door onze timmermannen met de hand gezaagd en met zorg geselecteerd voor uw hottub. Benieuwd hoe dat allemaal in z’n werk gaat?

Kom bij ons langs!
Ducktub hottub productie