Onderhoud

Onderhoud van de houten omranding

De houten omranding van uw hottub is natuurlijk een prachtige natuurlijke toevoeging aan uw tuin. Bij een kunststof hottub staat de houten omranding niet in direct contact met het water. Toch vergt de houten omranding van een hottub enig onderhoud. Na verloop van tijd verandert de natuurlijke kleur van het hout onder invloed van licht. Lichtere houtsoorten worden doorgaans donkerder of geler terwijl de donkere houtsoorten lichter worden of verbleken.

Wanneer je extra lang van je hottub wilt genieten is het onderhouden heel belangrijk. De hottub in de beits of olie zetten kost niet veel tijd en je hebt er vast en zeker plezier van!

Welvaere team werkplaats Sjoerd
Sjoerd
Timmerman bij Welvaere
Hottub houtgestookt

Beitsen

Waarom hout beitsen? Dat heeft te maken met het vocht in Nederland. Zelden zijn er dagen dat de zon het hout helemaal blakert. Het hout zal dus nooit kurkdroog worden. Vaak zal het hout dan ook vochtiger zijn dan goed is. Dit kan houtrot veroorzaken. Als u het hout beitst, dan is uw houten omranding beschermt tegen onder andere UV licht. Bovendien zorgt de beits voor een vochtregulerende werking. Wij raden u aan dit minstens twee keer per jaar te doen of wanneer u dit nodig acht.

Oliebehandeling

Behandeling met olie is de meest optimale behandeling voor het hout. De olie geeft een optimale beschermlaag en zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het hout. Als de olie wordt aangebracht komt er een beschermlaag op het oppervlak van het hout en net iets onder het oppervlak. Dit zorgt voor een perfecte beschermlaag voor de weersomstandigheden in Nederland. Olie is bovendien een natuurproduct zonder enige oplosmiddelen en heeft een vuilafstotende werking.

Waarom een hottub van Welvaere?

  • Grote showroom en werkplaats in Midden Nederland waar je alle ins en outs van de hottubs krijgt
  • Creëer thuis de ultieme ontspanning
  • Gratis bezorging in Nederland door onze eigen bezorgdienst
Welvaere hottubkachel

Onderhoud van de kachel

De kachel is een essentieel onderdeel van de hottub. Wij raden u aan om de kachel ook regelmatig goed schoon te maken om deze in nette staat te behouden. Bij een externe kachel dient u regelmatig de aslade te legen en de kachel goed schoonmaken aan de binnenzijde. Bij een interne kachel kunt u de kachel leegscheppen met een speciale asschep. Daarnaast kunt u uw externe kachel, afhankelijk van het gebruik, ook regelmatig leeg laten lopen en vervolgens doorspuiten met een hogedrukreiniger. Hierdoor blijft uw kachel aan de binnenzijde ook goed schoon. De buitenzijde van de kachel kunt u gemakkelijk schoonmaken met een doekje en reinigingsmiddelen.

 

Onderhoud van de kuip

Het onderhoud van de kunststof kuip van de hottub is volledig afhankelijk van de conditie van het water in uw hottub. Voor meer informatie over de reiniging van het water in uw hottub kunt u hier klikken. Wij raden u aan om de kuip van de hottub schoon te maken met een doekje en een niet aggresief huis, tuin en keuken middel zodra u de hottub leeg heeft laten lopen. Uw hottub zal dan altijd net en fris zijn als u deze weer vult met water. Let goed op dat u het gebruikte middel goed wegspoelt, anders kan er schuim ontstaan bij het vullen van de hottub.