Informatie over barrelsauna zelfbouw

Ga direct naar

Voor de echte klussers is het opbouwen van een buiten sauna gemakkelijk. Wij raden aan om de sauna met iemand anders te bouwen. Vele handen maken namelijk licht werk en het is erg fijn om een sauna met twee personen op te bouwen. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het opbouwen van een sauna gemiddeld 1,5 dag in beslag neemt. Dit hangt uiteraard af van het model dat je besteld hebt en de gekozen opties.

Een goede voorbereiding is het halve werk bij het bouwen van een barrelsauna, neem daarom voordat je aan het bouwen begint goed de bijgeleverde handleiding door.

Modellen

Bij Welvaere heb je de keuze uit zes verschillende barrel sauna modellen die je geheel eigenhandig kunt opbouwen. Deze modellen variëren tussen de twee meter en de 4 meter. Je kunt bij iedere barrel sauna kijken hoeveel mensen er ongeveer tegelijk in zouden kunnen. Dit kun je perfect afstemmen met jouw wensen. Je kunt een zelfbouw barrel sauna zo mooi maken zoals je dat zelf wilt. Wij bieden namelijk meerdere opties aan zoals het kiezen van een andere houtsoort of extra ramen in de sauna.

Waarom een sauna van Welvaere?

  • Hoogwaardige Scandinavische kwalititeit
  • Bouw je eigen sauna in 1 a 2 dagen
  • Volledig samengesteld naar jouw wensen, op maat
welvaere sauna opbouw Nijkerk

Gereedschap

Wanneer je begint met het bouwen van de zelfbouw sauna is het belangrijk dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Heb je dit niet, dan kan dit tijdens het bouwen voor enig oponthoud zorgen. Met de volgende middelen kun je gemakkelijk de barrel sauna monteren:

  • Waterpas;
  • Schroefmachine;
  • Hamer;
  • Moersleutels;
  • Zaag/Decoupeerzaag;
  • Ladder.
buitensauna rechte ramen

Ondergrond

Het is mogelijk om een buiten sauna op iedere plek in de tuin te plaatsen. Wel adviseren wij de barrel sauna te plaatsen op een stevige ondergrond zoals stoeptegels of klinkers. Wanneer je de sauna op gras wilt plaatsen is het belangrijk om de balken waarop de sauna steunt te plaatsen op stevige ondergrond. Ook is het zeer belangrijk om te zorgen dat de barrel sauna waterpas plaatst in je tuin. Het is belangrijk om van te voren te bedenken op welke plaats de barrelsauna komt te staan en deze vrij te maken zodat u de sauna gemakkelijker op kunt bouwen. Wanneer de ondergrond van deze uitgekozen plek niet vlak is kun je dit nog makkelijk doen voordat de sauna bij je bezorgd wordt, of wanneer je deze bij ons op komt halen.

Een Tønsauna kun je perfect zelf bouwen. Wel is het belangrijk dat je enige technische kennis in huis hebt en goed met gereedschap overweg kunt. Een leuke klus voor op je vrije dag.  Wanneer je sauna klaar is kun je welverdiend ontspannen in je eigen gebouwde sauna, dat is extra genieten!

Welvaere team werkplaats Marco
Marco van Welvaere
Productiemanager

Plaatsing

Wanneer de sauna eenmaal staat is het niet makkelijk om deze op een andere plaats te zetten. Voor dat je begint te bouwen moet je  goed bedenken waar de sauna geplaatst wordt. Het is belangrijk om ook rekening te houden met eventuele opties op de barrel sauna. Zitten er raampjes in de barrel sauna? Deze moeten natuurlijk het juiste uitzicht hebben. Daarnaast moet er van te voren ook bedacht worden naar welke kant de deur opent.

welvaere sauna opbouw

Sauna bouwen

Na vele voorbereidingen is het eindelijk tijd om de sauna te bouwen. Je hebt de juiste locatie en ondergrond voorbereid en het zelfbouwpakket is in jouw bezit. Wij adviseren voordat je aan de bouw begint, de handleiding goed door te nemen zodat je weet wat je te wachten staat.

Om de sauna te bouwen moet je eerst de voeten op de juiste plaats neerzetten. Na het plaatsen van deze voeten kun je gemakkelijk een paar dwarsbalken monteren zodat alles goed op zijn plaats blijft. Nadat dit goed gebeurd is kun je de kopstukken monteren, als de kopstukken op zijn plaats staan is het zeer gemakkelijk om de sauna volledig dicht te bouwen met de dwarsbalken. Dit alles is zeer eenvoudig om te doen, het moeilijke gedeelte zit in het monteren van de deur, bankjes en de kachel. Neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor.