Hoe zorg je dat het water in je hottub schoon blijft deze zomer?

Als je je hottub veel gebruikt wordt het water logischerwijs uiteindelijk ook wat viezer. Dat komt door vuil dat van buiten in het water terecht komt, maar zelf neem je ook vuil mee het water in. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je niet na elk gebruik het water hoeft te verversen. In deze blog lees je hoe jij ervoor zorgt dat het water in je hottub schoon blijft deze zomer.

De makkelijkste manier om het hottubwater schoon te houden is met een filtersysteem. Deze filtert het grove vuil uit het water en het UV-filter doodt 90% van de bacteriën. Je hoeft het water hierdoor ook veel minder vaak te verversen. Na het vullen van de hottub kun je er zo’n 3 maanden gebruik van maken voordat het water weer aan verversing toe is. Dat is zonder filtersysteem ongeveer een week. Als je nog geen hottub hebt, maar deze wel wil aanschaffen raden we daarom ook altijd een filtersysteem aan. 

Ik zou iedereen de tip geven om er gelijk een filterkast bij te nemen. Dan doe je natuurlijk veel langer met je water. Dat scheelt tijd. Het gaat me niet om het schoonmaken, want daar ben je zo mee klaar. Je haalt er even een doekje doorheen en je bent klaar. Maar het laten leeglopen en vullen elke keer kost toch wel veel water ook.

Uit het klantverhaal van Martine

Ook zonder filtersysteem kun je er voor zorgen dat het water in de zomer nét wat langer meegaat. 

Laat je zonnebrand goed intrekken

Jezelf insmeren is natuurlijk hartstikke belangrijk in de zomer. Verbranden is het laatste wat je wil. Insmeren net voordat je in de hottub gaat is een minder goed idee. Klinkt logisch maar het is dus goed om het even in te laten trekken voordat je het water instapt. Net als bodylotion en gel in je haar, komt de zonnebrand in het water terecht en dat zorgt voor een vettig laagje op het water. 

Voetenbad

Zonder zand aan je voeten 

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om vooral op je blote voeten rond te lopen, maar als je daarna de hottub instapt neem je natuurlijk ook wat zand en viezigheid mee. Dit kun je makkelijk voorkomen door een voetenbadje of emmer bij het trapje van de hottub te zetten waar je eerst in kunt stappen. Zo ga je met frisse en schone voeten de hottub in.

Even afspoelen onder de buitendouche

Het beste en schoonste is om voordat je de hottub instapt even onder de douche te gaan. Heb je een buitendouche? Dan is het natuurlijk heerlijk om daar even onder te gaan staan. Maar een tuinslang voldoet natuurlijk ook. Ben je gelijk afgekoeld als het bloedheet is ‘s avonds. Pas wel op als de tuinslang al de hele dag in de zon ligt te branden, dan zal het water dat uit de tuinslang komt eerst heel heet zijn.

De cover erop als je de hottub niet gebruikt

De cover houdt onder andere vuil tegen dat van buitenaf in de hottub terecht komt. Dat kun je niet voorkomen als je in de hottub zit natuurlijk, maar als je ‘m niet gebruikt wel door de cover erop te leggen. Dat scheelt al een boel blaadjes, pluisjes en insecten in het water.  Daarnaast blijft het water lekker warm met de cover erop en kun je als je de hottub ‘s avonds hebt gebruikt, ‘s ochtends met een paar graden stoken alweer genieten van het warme water.

Gebruik een beetje chloor of aquaclean 

Door het vuil wat naarmate de tijd in de hottub komt, ontstaan er bacteriën en algen in het water. Om dit te desinfecteren, kun je chloor of aquaclean gebruiken. Als je de pH-waarde checkt kun je dit het meest optimaal gebruiken. In een andere blog lees je alles over het gebruiken van chloor in de hottub. 

Melany
01 aug 2022
Geschreven door Melany
Wellness Expert