De perfecte temperatuur voor uw hot tub/jacuzzi in zomer en winter!

Een hottub hoeft zeker niet altijd warm te zijn. In de zomer is het soms al warm zat en bent u juist toe aan wat verkoeling. Wij vertellen in deze blog meer over de perfecte temperatuur voor het water van uw houtgestookte hottub.

De ideale watertemperatuur van de hottub in de zomer

Als de buitentemperaturen stijgen is er niets fijner dan een verfrissende duik en een ijskoud drankje. Een warme hottub of jacuzzi, met een temperatuur van 40 graden, klinkt dan niet zo aantrekkelijk. Gedurende de warme zomermaanden raden wij aan de hottub tot 37 graden op te warmen.

Onze eigen lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden en alles lager dan deze temperatuur zal voor ons koud aanvoelen. Natuurlijk kunt u ook in uw hottub of jacuzzi stappen met een temperatuur boven de 37 graden. Het afkoelen zal dan gebeuren als u uit de hottub stapt, de buitenlucht zal dan kouder aanvoelen na het warme bad.

 

Hottub kunststof water

Coldtub in de zomer

Een prettige temperatuur voor uw hottub of jacuzzi is de zomer ligt dus rond de 37 graden. Wilt u echt afkoelen, dan kunt u ervoor kiezen om de hottub niet op te stoken. De hottub wordt als het ware een echte ‘coldtub’ op die manier. De ideale temperatuur voor de coldtub ligt rond de 30 graden. U koelt zo voldoende af en kan lang genoeg vertoeven in de tub.

Benieuwd naar onze hottubs?

Als u plaatsneemt in een coldtub zullen uw zweetklieren dicht trekken. Zodra u het bad verlaat gaat uw lichaam zichzelf weer opwarmen, door het temperatuurverschil, en doen de zweetklieren hun werk. Hierdoor kan u het warmer krijgen dan voordat u in de coldtub stapte.

Welvaere Ducktub Oval

De ideale temperatuur van de hottub in de winter

Als de lucht helder is, een lichte vorst opkomt en de sterren schitteren aan de hemel is het tijd om in de hottub te gaan. Het heerlijk warme water in combinatie met de frisse buitenlucht zijn perfect voor een avondje ontspannen. En als we dan nog iets mogen wensen, dan maakt een klein laagje sneeuw dit gevoel helemaal af.

De ideale temperatuur voor de hottub in de winter ligt tussen de 39 en 40 graden. Pas op met temperaturen boven de 40 graden, dit kan al leiden tot lichte brandwonden en zal minder aangenaam aanvoelen. De ideale temperatuur is natuurlijk voor eenieder verschillend, stem dit dan ook af op uw eigen voorkeuren.

Wellnesstuin

De hottub als dompelbad na een saunasessie

Na een saunasessie is afkoelen ook erg belangrijk. Hiervoor is een hottub ook erg geschikt, deze kan namelijk fungeren als een dompelbad. Het lichaam kan hierdoor relatief snel afkoelen. Zorg ervoor dat het water in de hottub tussen de 10 en 15 graden is als deze gebruikt wordt als dompelbad.

 

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze blog misschien nog meer vragen over de juiste temperatuur voor uw hottub, of lukt het niet om de hot tub op de juiste temperatuur te krijgen? Lees dan meer informatie over stoken in onze andere blog. U kunt uiteraard ook contact met een van onze experts opnemen.

Kom langs!
Wellnesstuin Welvaere Nijkerk
tabitha
08 mei 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert