van Welvaere, gemaakt in Nederland

Eigen hottub en sauna productie

Wij zijn de ontwerpers en makers van onze producten en daardoor kennen wij ze door en door. Producten waar we zelf helemaal fan van zijn. Bij Welvaere vind je meerdere productiehallen en fabrieken waar onze producten vorm krijgen. En die producten, maken we allemaal op Nederlandse bodem. In Nijkerk vind je de productiehal voor onze Ducktub hottubs en in Putten staat onze fabriek voor de Tønsauna’s en metaalafdeling voor onze eigen barbecues. 

Maar, daar blijft het niet bij. Wij vinden het fijn om zoveel mogelijk in eigen hand te hebben en zo min mogelijk met externe leveranciers te werken. Op deze manier zorgen wij voor producten met hoogstaande kwaliteit. We zijn namelijk sinds 2021 ook mede-eigenaar van een glasvezelbedrijf dat hottubs maakt in Estland, hebben in onze eigen houtoven geïnvesteerd zodat we zelf thermisch gemodificeerd hout kunnen maken én zoals hierboven al vermeld zijn wij ook gestart met onze eigen metaalproductie voor de BBQ’s.

  • Al meer dan 2300 Ducktubs gebouwd
  • De klant stelt zijn eigen product samen
  • Al meer dan 600 Tønsauna's gemaakt

De hottub productie

Uniek in Nederland is dat wij onze eigen hottub productie hebben opgezet. Gemiddeld rollen uit deze productie zo’n 30 hottubs per week (in het hoogseizoen) voor klanten uit onder andere Nederland, Duitsland en België. Iedere hottub wordt op bestelling van de klant gemaakt en rolt met de offerte langs de verschillende stations in de productiehal. 

Onze productiemedewerkers werken allemaal op hun eigen station waarbij we beginnen met een kuip. Op het eerste station worden alle gaten voor de systemen geboord en eventueel een isolatielaag aangebracht. Op het tweede station worden alle opties aangesloten en dan wordt de hottub getest. Tijdens het testen wordt er gekeken of er geen lekkage is en alle opties werken. Vanuit het teststation wordt de hottub afgemonteerd met thermohout en ingepakt voor bezorging. 

Ook worden in de productiehal alle houten accessoires gemaakt zoals hottub trappetjes en filter kisten. Dit wordt gedaan door een speciaal team op de zaterdag. Breng je een bezoek aan ons Experience Center in Nijkerk? Dan ben je van harte welkom om een rondje te lopen door deze productiehal.

Hottub kuipen gemaakt in Estland

Sinds het begin van 2021 zijn wij mede-eigenaar van een glasvezelbedrijf in Estland dat hottubs en boten maakt. Momenteel komen al onze hottub kuipen uit de fabriek van Lingalaid. Doordat de productie van deze kuipen, gemaakt van 7 lagen glasvezel versterkt kunststof met hoogwaardige coatings, in eigen beheer is hebben wij meer controle over de kwaliteit van de hottub kuipen. Wanneer de hottub kuipen in de fabriek van Lingalaid laag-voor-laag worden geproduceerd en hier klaar zijn, worden ze naar Welvaere in Nederland gebracht zodat wij er hottubs van kunnen maken.

In Estland werken dagelijks ruim 30 experts aan het produceren van deze hottub kuipen. Een product van topkwaliteit dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Lingalaid is in Estland winnaar van diverse Awards. In 2019 hebben ze de Tartu County Promoter award gewonnen voor het bijdragen aan de ontwikkeling in de regio. In 2015 en 2021 hebben ze de Gazelle Enterprise titel mogen ontvangen omdat het bedrijf in de top 100 zat van snelstgroeiende bedrijven in Estland. 

 

Productie van onze eigen Tønsauna’s

In Putten, een klein plaatsje tussen de landerijen, worden onze Tønsauna’s gemaakt. Bij Welvaere koop je dus ook een buitensauna die gemaakt is in Nederland. Gemiddeld worden er in onze Tønsauna fabriek zo’n 10 sauna’s per week gemaakt en worden er 5in de tuin gebouwd. Dat is namelijk hoe wij het meestal doen; de sauna komt als pakket uit de productie rollen en dan bouwt een team van saunabouwers deze in de tuin op.

De productie van een sauna begint met het schaven en  afkorten van het ruwe thermohout en het maken van de juiste groeven.Wanneer dit gedaan is wordt het interieur voorbereid zoals de bankjes en eventueel het vloertje. Als laatste worden de sloffen, of steunbalken waar de sauna op staat gemaakt. Als alle elementen voor de sauna gemaakt zijn, wordt het pakket opgemaakt. Alle onderdelen zoals een kachel worden bij elkaar gezocht en ingepakt zodat ons eigen sauna team het pakket mee kan nemen om op te bouwen.

Werkplaats Welvaere

Eigen houtoven

In 2021 hebben we ook onze eigen houtoven aangeschaft. Dit is een grote oven waar de houten planken voor 96 uur op een temperatuur van 180 tot 230 graden in liggen. Op deze manier wordt thermohout gemaakt, een essentieel onderdeel voor onze Tønsauna’s en Ducktubs. Door dit proces in de oven wordt de kwaliteit van het hout beter, vergelijkbaar met Red Cedar. De duurzaamheidsklasse en levensduur van thermohout is gelijkwaardig aan Red Cedar, maar wel een stuk goedkoper.

Ons streven is om zoveel mogelijk thermohout uit onze eigen houtoven te gebruiken voor onze buitensauna’s. Op deze manier houden we de kwaliteit van het hout dat we gebruiken zo hoog mogelijk en zijn we minder afhankelijk van fluctuering en problemen in de houtmarkt. De houtoven staat in Putten bij onze saunafabriek. Wij streven ernaar om in de toekomst het grootste gedeelte van de Tønsauna’s te produceren met hout uit onze eigen oven.V Momenteel is het een combinatie van hout uit eigen productie en ingekocht FSC gekeurmerkt thermohout. 

Metaalproductie

Met de lancering van onze eigen ‘buitenlijn’ met vuurkorven en houtgestookte BBQ’s kwam ook de droom om een eigen metaal productie op te zetten. Een metaalproductie waar de BBQ’s, vuurkorven en pizzaovens gemaakt worden, ook om zo de kwaliteit te waarborgen. Daarom hebben we ook in 2021 in Putten een eigen metaalproductie opgezet.