Waarom een barrelsauna van Welvaere?

Barrelsauna

Een barrelsauna buiten in de tuin is in veel opzichten veel prettiger dan een infrarood sauna in huis. In de barrelsauna ben je ver weg van alle geluiden en activiteiten die zich in het huis afspelen zo kun je zeker heerlijk ontspannen. Zodra je de barrelsauna uitstapt, bevind je je direct in de buitenlucht wat afkoelen tussen de sauna sessies door zeer eenvoudig maakt. In deze buitenlucht kun je dan langzaam afkoelen.

Ook een barrelsauna in je tuin?

Bekijk onze barrelsauna's hier
Buitensauna barrelsauna welvaere

Barrelsauna vs Infrarood sauna

Bij een infrarood sauna in huis neemt de sauna vaak de ruimte in die je hard nodig hebt. De barrelsauna kun je buiten in jouw tuin plaatsen waar alle ruimte is. Daarnaast is de barrelsauna met zijn ronde vormen veel sneller op temperatuur als de traditionele vierkant sauna. Het kost ruim 25% minder tijd om een barrelsauna op te warmen ten opzichten van een infraroodsauna.

Naast dat een barrelsauna heerlijk is om in uit te rusten is het ook zeker een toevoeging aan jouw achtertuin. Door zijn ronde vorm die lijkt op een tonnetje en staat dit echt prachtig.

Waarom een Barrelsauna van Welvaere?

  • Eigen opbouw service in NL & BE met een vaste prijs!
  • Gemaakt van Scandinavisch sparrenhout en Thermohout (kwaliteit vergelijkbaar met Red Cedar)
  • A-kwaliteit sauna kachels van Harvia en Huum (marktleiders van sauna kachels)
  • Online jouw eigen barrel sauna samenstellen
  • Optie voor heerlijke ronde comfort banken met rugleuning
  • Kwaliteit glazen deuren van Marktleider Harvia (veel natuurlijk licht in de sauna)
  • Prachtige glazen achterwanden als optie
  • Standaard bedekt met waterdichte dakbedekking

Stel jouw eigen Barrelsauna online samen

Kom langs in ons barrelsauna experience center!

In onze grote showtuin hebben we enkele barrelsauna’s voor je aan staan. Zo ervaar je direct de prettige warmte zodra je de sauna instapt. Kevin, Rouben en Alwin staan voor je klaar om samen met jou je droomsauna uit te zoeken.

Afspraak maken
Tonsauna experience center Welvaere

Ronde vorm van de barrelsauna

Een barrelsauna heeft in tegenstelling tot vele andere sauna’s een opvallende ronde vorm. Hier staat een barrelsauna dan ook om bekend. De ronde vorm van deze barrel sauna heeft dan ook zeker zijn voordelen. Door de ronding van de sauna zal er geen warmte in de hoeken blijven hangen. Hierdoor is de sauna op een snelle manier op een aangename temperatuur en wordt dit zo gelijk mogelijk verdeelt over de saunaruimte. Dit alles gebeurt dan op een natuurlijke manier.

Barrel sauna opgieting

Ontspanning voor lichaam en geest

Dat een sauna zorgt voor de nodige ontspanning wisten we al, maar waarom is een sauna nou zo goed voor lichaam en geest?

Zweten in de sauna is niet alleen goed voor je huid maar heeft ook een zeer gunstig effect op de stofwisseling. Ook is een sauna goed voor mensen met spier of gewrichtsklachten door de warmte verminderen namelijk de pijnklachten.

Naast dat een sauna een positieve werking heeft op het lichaam geldt dit ook voor de geest. Voor veel mensen is het moeilijk om volledig tot rust te komen, er blijft bij deze mensen nog van alles door het hoofd razen. Met de hulp van verschillende oliën en kruiden kun je de geest beter laten ontspannen.

De barrelsauna: het ultieme wellness gevoel

Met een barrelsauna in jouw achtertuin haal je een stukje wellness bij huis. Hierdoor is het niet meer nodig om naar overvolle resorts te gaan, maar kan dit heerlijk in jouw eigen achtertuin met veel meer privacy. Genieten van de sauna wordt dan niet alleen veel prettiger, maar ook vele malen eenvoudiger. Als je eens wat tijd over hebt kun je binnen enkele minuten de barrelsauna instappen en heerlijk tot rust komen.