Wat kost een hottub per maand?

Zalig toch, in de avond of het weekend stapt u in een houtgestookte warme hottub van zo’n 37 graden om even te relaxen. Een verlangen die veel levensgenieters hebben; een eigen hottub in de tuin. Een veel voorkomende vraag is dan ook wat ben kwijt voor een hottub? Wij geven antwoord op de vragen; wat kost een hottub en wat kost een hottub per maand?

Wat kost de aanschaf van een hot tub?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat de kosten per soort, grootte en opties erg variëren. U hebt al een hottub in de tuin staan voor 2650 euro, dit zal om een relatief basic model gaan. Er is altijd de mogelijkheid om luxe opties aan de hottub toe te voegen of een groter model te kiezen. Dit zal uiteraard invloed hebben op de prijs. De aanschaf van een hot tub kunt u zo duur maken als u zelf wilt.

Ducktub Luks hottub

De kosten van een hottub aan stroom

Een hottub verbruikt in principe geen stroom, als we kijken naar de houtgestookte variant. Er wordt pas stroom gevraagd als er luxe opties, zoals een bubbelsysteem of filterpomp, worden ingebouwd. Deze componenten vragen wel stroom. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het gebruik.

Uiteraard hopen wij dat u iedere avond in een opgewarmde hottub stapt om even te ontspannen na een lange dag, maar wij snappen ook dat dit niet altijd het geval is. Indien u iedere dag gebruik maakt van bijv. de zandfilterpomp of het bubbelsysteem zullen de kosten ook hoger uitvallen.

Geen krachtstroom nodig

Anders dan bij de Jacuzzi heb je voor een hottub geen krachtstroom nodig. Een hottub hoeft ook zeker niet 24 uur met het stroomnet verbonden te zijn. De zandfilterpomp hoeft bijvoorbeeld maar zo’n 4 uur per dag aan te staan. De kosten voor een Jacuzzi worden geschat op zo’n 3 euro per dag, bij een hottub zit dit dus veel lager. De hottub zal ongeveer op één euro per dag zitten. Let er wel op dit is tijdens een gewone herfst of lentedag. Tijdens strenge vorst liggen deze kosten hoger voor een hottub en een sauna.

Wat kost het verversen van het water van een hottub?

Het wordt aangeraden om het water in de hottub regelmatig te vervangen. Hoe vaak en snel dit moet gebeuren hangt af van verscheidene factoren; wordt er gebruik gemaakt van een filterpomp of etherische oliën, is de hottub gepositioneerd onder een boom en hoe vaak wordt de hottub gebruikt. De prijs van het water verschilt per gemeente. Op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u bekijken wat de tarieven voor het water in uw gemeente zijn. De kosten voor m3 (staat gelijk aan 1000 liter water) liggen veelal tussen de 1 tot 1,50 euro.

Hottub Ducktubs

Ducktub hottub houtgestookt

Wat kost het stookhout voor het verwarmen van mijn hottub?

Als uitgangspunt nemen we het verwarmen van een hottub van 1000 liter. Hiervoor zal u zo’n 2 a 3 zakken hout nodig hebben. De gemiddelde prijs per zak ligt rond de 4 euro, afhankelijk van de leverancier. Zakken met stookhout zijn onder andere te koop bij de bouwmarkt, tuincentra en online aanbieders. Als u zelf veel stookhout hebt liggen, hoeft u dit uiteraard niet in te slaan. Wanneer de hottub meerdere dagen achter elkaar wordt gebruikt, zal er de volgende dag minder hout nodig zijn om de hottub op temperatuur te krijgen.

De maandelijkse kosten van een hottub

De maandelijkse kosten van een hottub zullen erg variëren. Er zijn een aantal vaste en terugkerende kosten, denk hierbij aan het jaarlijkse onderhoud van de hottub. De periodieke kosten van de hottub zijn afhankelijk van het gebruikt en zitten in het water, eventueel elektriciteit en het stookhout. Mocht u twee volle weekenden per maand gebruik maken van de hottub, zal dit u tussen de 20 en 30 euro per maand kosten.

Meer weten over de kosten van een hottub?

Wilt u meer weten over de kosten van een hottub of een hottub in het echt bekijken? Neem dan contact op met een van onze hottub experts of kom langs in onze toonzaal.

Toonzaal in Nijkerk

Onze experts staan 5 dagen per week voor u klaar om alle vragen te beantwoorden.

Bekijk openingstijden
Experience center Welvaere Nijkerk
Sanne
07 feb 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert