Wij gaan voor groen

Tegengeluid Black Friday; wij gaan voor Green Week!

Vrijdag 26 november is het weer zo ver. Webshops draaien overuren, de Kalverstraat verandert in een mierennest en winkels stromen vol met onverzadigbare klanten op jacht naar de laatste kortingsitems. Black Friday krijgt het elk jaar voor elkaar om de wereld op hol te laten slaan. En daar zijn we niet zo blij mee. 

Begrijp ons niet verkeerd. Wij houden ook van een goede korting op z’n tijd. Niet voor niets geven we regelmatig iets weg aan onze klanten. Maar de verborgen impact die wordt veroorzaakt door onze overconsumptie op Black Friday is bijna niet in geld uit te drukken. Laat staan die paar euro’s korting waard. De aarde heeft lang genoeg onze koophysterie bekostigd. Het is tijd om wat terug te geven. Daarom hebben we besloten om dit jaar niet mee te doen met Black Friday, maar ons aan te sluiten bij Green Friday!

Vrijdag gaan we op groen met Trees for All

Green Friday is een initiatief van Trees For All. Trees For All compenseert CO2-uitstoot door middel van herbebossingsprojecten in Nederland en het buitenland. Zo dragen ze bij aan een beter klimaat, verhogen ze de biodiversiteit en worden de leefomstandigheden van lokale bewoners in landen waarin ze bomen planten verbeterd.

Wij, van Welvaere zijn al een aantal jaren trotse partner van Trees For All en doneren per verkochte hottub of sauna 2 bomen. Waarvan er eentje in Nederland en eentje in het buitenland wordt geplaatst. Zo hebben we in de jaren dat wij al mee doen aan Trees for All al meer dan 4.000 bomen kunnen planten. Iets waar we best trots op zijn, maar dat kunnen er natuurlijk altijd meer! 

Op Green Friday zetten wij ons logo op groen – symbolisch natuurlijk, want groen is ons logo al. We bieden – naast onze lopende acties – geen Black Friday korting aan. Wat we wel doen, is van 22 november tot en met 26 november het aantal bomen dat we planten verdubbelen. Normaal zijn dat er twee per verkocht product, deze week worden er vier bomen per verkocht product geplant. 

Een goede deal voor de aarde, is uiteindelijk ook een goede deal voor ons. Dus wat als we die euro’s nou eens in onze zak laten zitten op Black Friday? Of er een paar bomen mee planten. Op Green Friday heeft iedereen de keuze om te geven of te nemen. 

Inmiddels doen al ruim 150 merken en bedrijven mee aan Green Friday. Het doel? Met z’n allen 50.000 bomen planten. Zo zetten we ons samen voor een groene en gezonde aarde 💚.Doet u mee en gaat u ook op groen? 

Sanne
20 nov 2021
Geschreven door Sanne
Wellness Expert