Hottub stoken. Welk hout moet ik gebruiken?

Veelgestelde vragen in onze toonzaal: ‘Welk hout moet ik gebruiken voor het stoken van mijn hottub?’ en ‘hoe kan ik het beste mijn hottub stoken?’ Het liefst dat de buren er zo min mogelijk last van hebben, maar ook het water lekker lang warm blijft.

De Zwitserse methode

De Zwitserse manier van stoken heet ook wel “omgekeerd stoken”. Bij deze methode leg je het meest brandbare materiaal bovenop. Hierdoor ontstaat er vanaf het begin vrijwel meteen een volledige verbranding. Dit zorgt voor een snel en eenvoudig vuur in de hottub kachel, zonder veel schadelijke rook.

Ducktub hottub welvaere

Veilig en efficiënt stoken

Wij raden aan te beginnen met stoken met een wat lichtere houtsoort, zoals dennenhout. Gebruik van ecologische aanmaakblokjes en vuren aanmaakhout zorgen voor relatief weinig rook tijdens het stoken. Het hout brandt gemakkelijk en krijgt het andere hout moeiteloos aan het branden. Chemicaliën, kranten of afvalhout raden wij af, dit kan voor extra stank en rook zorgen en kan overlast veroorzaken bij de buren.

Krijgt u toch klachten van buren tijdens het stoken van de hottub, neem dan contact met ons op. Wij geven graag stookadvies zodat u zonder zorgen kan genieten van de hottub!

Stookhout, waar haal ik dat?

Mocht u geen bos in de achtertuin of veel hout op voorraad hebben, dan raden wij aan het hout via Openhaardhout Gigant te bestellen. Zij leveren goed stookhout en het is eenvoudig online besteld.

tabitha
27 mei 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert