Uitgelicht: De hottub met jets

Tot rust komen in een houtgestookte hottub, met een goed boek, heerlijk drankje en een ontspannende rugmassage. Een droom van heel erg veel mensen. Het is tijd om deze droom uit te laten komen.

U heeft binnenkort wellicht wel zo’n supermooie hottub met jets in de achtertuin staan. U creëert zo uw eigen wellness paradijs. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over de hottub met jets.

Wat is een hottub met jets?

Een hottub met jets, jetstream of jetsysteem is een luxe hottub. Denk hierbij aan een jacuzzi waar u ook vaak jets in ziet alleen dan in een houtgestookte hottub. De zes jets worden gemonteerd op 1 vaste zitplek. 4 kleinere massagejets voor bovenin de rug en 2 grotere voor de onderrug. De jets kunt u door middel van een button activeren. Wanneer de jets aan staan, wordt er water met een harde kracht door de jets gespoten. 

Wanneer u hier voor gaat zitten, krijgt uw gehele rug een heerlijke massage door deze waterstralen. Op deze manier ervaart u in een hottub met jets het heerlijke gevoel dat een jacuzzi ook te bieden heeft.

Wat kost een hottub met jacuzzi functie?

Een wellness product voor in uw achtertuin kopen dat doet u niet zomaar. Hier denkt u goed over na. De prijs van een houtgestookte hottub hangt af van verschillende dingen en de keuzes die u maakt. Wilt u de hottub bijvoorbeeld basic houden of juist luxe door dus een jetstream toe te voegen.

Met twee personen ontspannen, of met het hele gezin plezier? Al deze punten en extra’s die u kiest hebben invloed op de prijs. De hottubs beginnen met een basisprijs van 2845 euro.

Ook een hottub met jets in uw tuin?

Type hottub

De prijs van een houtgestookte hottub is dus afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het aan te raden om te kijken naar het formaat, model en het aantal personen. De kleinste hottub geeft ruimte aan twee personen en de grootste aan wel acht. In diverse hottubs kunnen wellicht hetzelfde aantal personen, maar de prijs kan wel verschillen.

Ducktub hottub Welvaere

Extra opties

Bij Welvaere kunt u iedere op maat gemaakte hottub upgraden met extra luxe opties. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een bubbelsysteem, jetsysteem of onderwaterverlichting. Allemaal onderdelen die in de hottub van uw dromen kunnen komen.

Een jetsysteem is dus zo’n extra luxe optie en kost 995,00 meer. Deze kosten komen dus altijd nog op de basisprijs. Op deze manier kunt u uw hottub helemaal samenstellen en is die bij u echt uniek.

Kosten voor stroom

Een jetsysteem maakt geen gebruik van krachtstroom en kan op het gewone stroomnetwerk aangesloten worden. Hierdoor zijn de kosten van een jetsysteem erg laag. Een stofzuiger verbruikt meer stroom.

De stroom kosten van andere onderdelen die u in de hottub kunt plaatsen zijn ook niet erg hoog. Dit komt onder andere doordat deze onderdelen niet doorlopend aan hoeven te staan. Hier kun je meer lezen over de kosten van een hottub per maand.

De hottub van uw dromen uitzoeken?

Voel, ervaar, beleef en ontdek de hottub van uw dromen in onze showtuin. Kevin, Alessandro en Rouben helpen u graag met het uitzoeken hiervan.

Showroom
Ducktub hottub kunststof

Onderhoud van een hottub met jets

Wanneer u zo lang wilt genieten van u eigen hottub dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel werk gaat daar niet in zitten, maar het is wel belangrijk om te doen.

Onderhoud hout

Onbehandeld hottub hout wordt snel grijs als het in aanraking komt met water en zonlicht en zal na een tijdje aangetast worden door groene alg en schimmels.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om het hout van jouw hottub zo snel mogelijk na aanschaf te behandelen door het hout te lakken, beitsen of oliën. Lees hier meer over hoe u het hout rondom uw hottub goed kan behandelen.

Onderhoud onderdelen

Het jet systeem heeft niet veel onderhoud nodig. Wanneer de hottub leeg is, er zit dus geen water in. Zet het systeem 1 minuutje aan, zo spuiten de leidingen zichzelf schoon.

Voordelen hottub met jetstream

Het is niet alleen heerlijk ontspannen in een hottub met jetstream.  Er zijn meer voordelen van een hottub in uw tuin. Bekijk hieronder de voordelen van een houtgestookte hottub.

Ontspannen voor de spieren

Het warme water zorgt voor ontspannen spieren.  Een warm bad stimuleert de bloedsomloop, waardoor uw spieren even kunnen ontspannen en dankzij de versnelde stofwisseling worden beschadigingen vlotter hersteld. Daarnaast worden de spieren in uw rug ook extra gemasseerd door het jetsysteem. Extra ontspannen dus!

Kunststof hottub

Verbeterde bloedcirculatie

Door het lekkere warme water klopt het hart sneller en stroomt uw bloed ook sneller door het lichaam. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en krijgen uw spieren bijvoorbeeld meer zuurstof.

Betere nachtrust

Wanneer u een poosje hebt genoten in een houtgestookte hottub, merkt u al snel dat u een beetje loom bent. U kunt best een dutje doen of gewoon lekker naar bed. Uw lichaamstemperatuur stijgt tijdens het nemen van een warm bad.

Dat betekent dus ook dat het weer moet afkoelen. Dat afkoelingsproces gebeurt ook voordat u gaat slapen. Wanneer u dus uit het warme bad stapt en uw lichaam begint met afkoelen, betekent dat voor uw hersenen niet veel meer dan: slapen!

Meer informatie over een hottub met jetsysteem?

Wilt u uw droom in vervulling laten gaan? Wij geven u graag meer informatie over een hottub met jets of andere fijne wellness producten voor in uw achtertuin. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center. Wij helpen u graag!

Sanne
05 jun 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert